Bedrijfsuitje Hvar zonnig Kroatie - bedrijfsuitje - Expert in Actie Bedrijfsuitje Hvar zonnig Kroatie - bedrijfsuitje - Expert in Actie

Bedrijfsuitje Hvar in zonnig Kroatië

Bedrijfsuitje Hvar in zonnig Kroatië met Green8Group

Zoals altijd begint bij Green8Group het feestje al in de bus. Verzamelen bij het kantoor in Haarlem en op naar het vliegveld van Rotterdam. Gauw inchecken en door de douane. Op het vliegveld ook meteen maar de eerste groepsfoto en daarna het vliegtuig in. Het bedrijfsuitje Hvar kan beginnen. Bij aankomst in Split bleek het weer in Kroatië een heel stuk beter dan in Nederland, de jassen en truien konden direct uit. De bagageband hield z’n eigen ritme aan, maar uiteindelijk had iedereen toch zijn of haar koffer weer te pakken. Even tien minuten de benen strekken en daar lagen de speedboten al klaar voor ons. Allemaal aan boord, drankje in de hand en op naar Hvar. Nog een stukje lopen naar de appartementen en villa’s en de eerste lagen al direct in het zwembad.

Nadat iedereen geïnstalleerd en weer afgedroogd was konden we Hvar in voor het avondeten. Die avond aten we bij Central Park, waar we heerlijk buiten konden zitten met uitzicht over de haven. Na het eten was het tijd om het nachtleven van Hvar te verkennen. De bar van Central Park bleek nog wat leeg, dus door naar Lola’s. En van Lola’s door naar de Kiva bar. En daarna, heeft iemand het nog verder gered?

Dag 2 Bedrijfsuitje Hvar in zonnig Kroatië

De eerste ochtend van Bedrijfsuitje Hvar begint met een kleine klim naar het fort boven de stad. Daar stonden de kleurrijke Volkswagen kever al te glitteren in de zon. Het was voor de langere mensen in de groep wel even passen, meten en vouwen om erin te komen, maar uiteindelijk konden we vertrekken. In een lange slinger reden we de stad uit. Alle kevers ploegden braaf de berg op, op naar het uitkijkpunt. Wat een enorme hoeveelheid stenen liggen er toch op dit eiland!

Daarna door naar havenplaatsje Stari Grad waar de meesten toch wel toe waren aan een kop koffie. Na Stari Grad gaat de kevertour door naar een heerlijk Grill restaurant. Een typisch Kroatisch gerecht is wel de Octoppus van de grill. Maar kip of een hele vis van de grill behoorde ook tot de mogelijkheden. Op de terugweg naar Hvar kwam er nog een flinke plensbui voorbij, maar inmiddels waren alle kevers overkapt. In Hvar zelf bleek het inmiddels weer droog gelukkig.

Hoeveel velen eigenlijk wel aan een middagdutje toe waren, stonden er toch nog drie leuke activiteiten op het programma. Een aantal kozen voor een stadswandeling met gids, een mooie wandeling met veel interessante verhalen over het eiland en de stad. Een aantal anderen kozen ervoor om te gaan zeekayakken en snorkelen, al heeft niet iedereen het snorkelen gered. En slechts een paar sportivo’s durfden het aan om met Arjen een stuk te gaan mountainbiken, maar wel op de weg blijven hè!

‘S avonds is het weer tijd om de stad in te lopen voor het diner. Een chique locatie ditmaal met een heerlijk drie gangen menu. Na het hoofdgerecht maar voor het dessert moest er echter nog even geproost worden. Op Mirjam! Met champagne! Een aantal besloten een vroege avond te houden en vertrokken na het eten terug naar de appartementen. De meesten gingen toch in ieder geval nog een drankje doen in de Kiva bar. Eén drank je werden er twee en twee werden er drie ,tot er uiteindelijk nog een mannetje of 15 de Pink Champagne in dook rond drie uur.

Dag 3 Bedrijfsuitje Hvar in zonnig Kroatië

Het programma op zaterdag was een stuk rustiger dan op vrijdag. Er kon zelfs uitgeslapen worden, er hoefde pas om kwart over tien verzameld te worden. Handdoek, zwemspullen en zonnebrand mee. We stapten weer aan boord van de speedboten op jacht naar mooie stille baaien. Er werd gezwommen , gesnorkeld en gevist. Anderen luisterden naar muziek, dronken lekker wat en genoten van het zonnetje.

Voor de lunch was het nog even tijd voor de helden om zich te verzamelen op 1 van de drie boten. Er stond nog rots duiken bij de red rocks op het programma. De helden met onze eigen heldin Brenda voorop klauterden langs de rotsen naar boven, wat al een klus op zich bleek. Een voor een maakten ze hun eerste sprongen. En die smaakten blijkbaar naar meer, want de meesten gingen nog een keer. En die tweede keer natuurlijk wel een stukje hoger dan de eerste keer. Evert bleek uiteindelijk de grootste held; hij sprong van een hoogte van ongeveer 15 meter de zee in. De tocht naar de lunch bleek een avontuur op zich. Er kon zo heerlijk gezond worden op de speedboten, maar nu leek het meer een rit over een wildwaterbaan. Er waren maar weinig die het droog hielden.

De lunchlocatie op de Paklinski eilanden maakte echter veel goed. Zodra we de baai invoeren waren de golven weg en waande je je in een oase aan zee. Geen wind, zon en zelfs strand. Het terras had een prachtig uitzicht over de baai. Na de lunch werd er nog even gezwommen, gezond of een rondje over het eiland gewandeld. Daarna linea recta terug naar Hvar. Lekker neerploffen bij de Hula Hula Bar met een drankje en genieten van de zonsondergang.

De laatste avond in Hvar was alweer aangebroken. Tijdens het eten was de laatste avond spanning al voelbaar. Of had dat meer te maken met het Nederlands elftal? In de Nautica bar kon de tweede helft nog bekeken worden. Gelukkig werd er in ieder geval gewonnen. Tijd om te verder te feesten. En dat kon aardig in de Nautica bar. De bar heeft meerdere malen in de fik gestaan die avond het kon niet groot genoeg.

Dag 4 Bedrijfsuitje Hvar in zonnig Kroatië

Zo leuk als de avond dan is, zo zwaar is de ochtend erna. Zeker als er uitgecheckt moet worden. En helemaal als ook de veerboot nog gehaald moet worden. Maar dat is wel mooi gelukt. Ongeveer een uur later kwamen we aan in Split waar iedereen nog even tijd voor zichzelf had. Sommige zakten neer op het eerste de beste terras, anderen verkenden de stad. Uiteindelijk werd er verzameld op de zonnige boulevard waar er voor iedereen een broodje en wat te drinken was. Daarna was het echt tijd om te vertrekken. Allemaal de bus in en op naar het vliegveld.

Via Praag kwamen we uiteindelijk ’s avonds aan op Schiphol. Een aantal werd daar direct opgehaald. Voor de anderen stond er een bus klaar om ze naar Haarlem te brengen. Tijd voor het afscheid en waarschijnlijk een flinke portie bijslapen.

Lieve mensen van Green8Group, we hopen dat jullie genoten hebben van de reis. Wij vonden het in ieder geval weer een feest met jullie.

Liefs,

Arjen, Brenda, Carolien, Moena en Paul

 

 

Leave a comment

  • Vebon
  • Expert in Actie op Social Media

Bedrijfsuitje
101 reviews 4.8 / 5