Bedrijfsuitje Oostenrijk

• Wanneer: 9 – 12 maart 2023

• Aantal personen: 98 personen

• Bedrijf: Arts en zorg

Arts en Zorg heeft onlangs een succesvol vierdaags bedrijfsuitje Oostenrijk georganiseerd voor de medewerkers. Het bedrijf besloot om deze reis te organiseren om het team bij elkaar te brengen en te versterken. De reis werd door Expert in Actie georganiseerd en vond plaats in Biberwier in Oostenrijk.

In verschillende groepjes kwam iedereen binnen, de meeste gasten kende elkaar nog niet, met het doel om als 1 grote groep te vertrekken. We startten de vierdaagse reis met diverse activiteiten, waaronder skiën, snowboarden en een compleet alternatief programma. Het alternatieve programma bestond uit een arrenslee toch, skibocken, sneeuwschoenwandelen en een bezoek aan het kasteel Neuschwanstein.

Deze activiteiten boden een geweldige gelegenheid voor de medewerkers om samen te leren en te genieten van de prachtige winterse omgeving.

Filmpje van het weekend in Oostenrijk:

Skiën en snowboarden

Op de eerste dag begonnen de skiërs en snowboarders direct op de piste bij het hotel. Er was een goede mix van beginners en gevorderde skiërs en snowboarders. De gevorderde gingen zelf op pad en de beginners kregen les van onze instructeurs. Het hotel was perfect gelegen aan de voet van de piste, wat het gemakkelijk maakte om de eerste dag daar te beginnen met skiën en snowboarden.

Biberwier is niet het enige skigebied waar de groep is geweest. We hebben op de andere dagen ook de skigebieden van Lermoos en Ehrwald bezocht. Allemaal unieke gebieden met een eigen uitstraling. In Ehrwald maken we er altijd een lange dag van, eerst de piste op, daarna een drankje met Pizza bij de Apres ski om af te sluiten met het avond-rodelen in Ehrwald.

Zowel de beginners als de gevorderde kunnen in deze gebieden lekker aan de gang, bij de lunch kwam iedereen weer bij elkaar om alle verhalen en belevenissen aan elkaar vertellen.

Het alternatieve programma in Oostenrijk

Voor degene die niet wilde skiën en snowboarden was er een leuk alternatief programma, actief, uitdagend en genieten van de prachtige omgeving.

Het programma begon met skibocken op de pistes bij het hotel. De skibock is een carveski met een klein zitje waarmee je met scherpe bochten de ski piste afkomt. Je leert het snel en binnen een uur kwam de groep met veel plezier en mooie bochten naar beneden. Na het skibocken was het tijd voor een sneeuwschoen wandeling, met de lift omhoog en door de diepe sneeuw naar beneden. Iedereen was hier erg enthousiast over en heeft genoten van het mooie uitzicht.

Op dag twee bezochten we met de groep het kasteel Neuschwanstein. Dit prachtige middeleeuwse kasteel is een van de meest populaire toeristische attracties van Duitsland en ligt op een schilderachtige locatie aan de voet van de Alpen.

De derde dag begon met een wandeling naar Lermoos, in de middag konden de gasten ontspannen tijdens de Arrenslee tocht.

Gezamenlijk! 

Na een dag vol wintersport en alternatieve activiteiten in verschillende groepjes, komt iedereen weer bij elkaar en wordt de dag gezamenlijk afgesloten.

Met elkaar hebben we een fakkelwandeling gemaakt en heerlijk gegeten bij een Fondue restaurant.

Een andere activiteit die gezamenlijk werd gedaan, was het rodelen op de verlichte piste in Ehrwald. Alle gasten gingen met de gondel naar boven om daarna een prachtige afdaling te maken. Het was een spectaculaire en leuke activiteit waarbij iedereen veel plezier had.

Mooi om de dag avontuurlijk met elkaar af te sluiten en het team nog dichter bij elkaar te brengen.

Aprés-ski en thema feest

Tijdens het weekend werd de après-ski natuurlijk niet vergeten. Zo hebben we in elk skigebied waar we zijn geweest een gezellige après-ski locatie bezocht.
Bij de après-ski bar Brentlalm in Ehrwald zat de feeststemming er heel goed in, er werd gedanst, gezongen en genoten van pizza.

Op de laatste avond van deze reis hebben wij een feestavond georganiseerd met een “colorful disco” als thema. Iedereen had zich prachtig uitgedost en de sfeer was geweldig. Doordat het hotel over een eigen disco beschikt, konden we er een geweldig feest van maken. Het was de perfecte manier om deze reis af te sluiten.

Dit was het programma van dit bedrijfsuitje Oostenrijk:

Dag 1

 • Ski en snowboard les, alternatief skibocken in Bieberwier
 • Lunch in het hotel
 • Verder met lessen, alternatief sneeuwschoen wandelen
 • Après-ski schirmbar
 • Fakkelwandeling naar Fondue restaurant
 • Fondue avondeten
 • Vrije avondbesteding

Dag 2

 • Naar de skipiste in Ehrwald, alternatief bezoek aan het kasteel Neuschwanstein
 • Lunch
 • Skiën en snowboarden en rondleiding kasteel
 • Après-ski in Ehrwald
 • Pizza avond Brentlalm
 • Rodelen
 • Terug naar het hotel en vrije avondbesteding

Dag 3

 • Naar de skipiste in Lermoos, alternatief wandelen
 • Lunch
 • Verder met skiën en snowboarden, alternatief Arrenslee
 • Après-ski Lahme Ente in Lermoos
 • Avond eten in het hotel
 • Bonte avond hotel Collerful Disco

Dag 4

 • Vertrek naar huis

Terugblik bedrijfsuitje wintersport

De gasten waren zeer tevreden over de reis en het programma dat wij als Expert in Actie hadden samengesteld. Het bedrijfsuitje had het gewenste effect op de teambuilding en de sfeer onder de medewerkers was uitstekend.

De reis bood de medewerkers een geweldige kans om zich te ontspannen, de teambuilding te bevorderen en dit deel van Oostenrijk te ontdekken.

Het was een zeer geslaagde reis en de opdrachtgever heeft dan ook besloten om volgend jaar opnieuw bij Expert in Actie te boeken.

Kortom, Arts en Zorg heeft een fantastische wintersportreis achter de rug. Tot volgend jaar.

Arts en Zorg

” Lieve allemaal, heel erg bedankt voor deze geweldige gezellige dagen in de sneeuw en de in bergen! Ik ben thuis en ga genieten van een rustige avond zonder après-ski. Tot volgend jaar! “

~ Isabella

Arts en Zorg

” Super thanks voor de organisatie en een heerlijke gezelschap! Ik reserveer alvast voor volgend jaar! “

~ Janneke

Arts en Zorg

” Het was super gezellig. Genoten van het weer, de sneeuw en de sfeer onderling.”

~ Kim

Arts en Zorg

” Team gele bus is ook weer veilig thuis aangekomen. Bedankt voor de prachtige en waardevolle dagen samen! Echt ontzettend genoten! Op naar de volgende editie.”

~ Minke

Ook een bedrijfsuitje Oostenrijk?

Lekker skiën en snowboarden met collega`s. Dat kunnen we voor u verzorgen, vraag hier onder een offerte aan voor jouw groep.