Goed voorbereid op pad

• Wanneer: Het hele jaar door

• Wie: Instructeurs van Expert in Actie

• Aanleiding: Voorbereid zijn is het halve werk

• Aantal instructeurs: 25

Energiek, enthousiast, veelzijdig en EHBO gediplomeerd, dit zijn een aantal belangrijke kwaliteiten van onze Experts in Actie. 

Ze staan gedurende jullie wintersport, activiteit, programma’s en/of weekendje weg altijd voor jullie klaar om jullie een fantastische tijd te bezorgen en te ontzorgen.

Van het inchecken bij het hotel, de fakkeltocht, het geven van de ski- of snowboardlessen tot en met het dansje in de disco, daar komen jullie een Expert tegen die voor jullie klaarstaat en er met jullie een gezellige en geslaagd weekend van maakt.

Expert in Actie zorgt ervoor dat zijn/haar instructeurs blijven leren door o.a. een Instructeursweekend te organiseren!      

De instructeurs gaan goed voorbereid mee omdat er veel activiteiten zijn waarbij wordt bewogen kan een ongelukje in een klein hoekje zitten.  

|

Instructeur Michel

“De EHBO training is altijd een belangrijk moment. Het is fijn om met elkaar situaties te oefenen die voor kunnen komen op en rond de piste. Zo ben en blijf ik goed voorbereid, dat geeft mij meer vertrouwen om de gasten optimaal te kunnen begeleiden op en naast de piste.
Ik ga al een aantal jaar met veel plezier mee op training, je leert altijd weer wat bij.”

~ Michel Hofstede

Eigenaar Paul Vahl

“Ik vind het heel belangrijk dat mijn instructeurs het beste van het evenement maken. Zij verzorgen voor de gasten een onvergetelijke dag of weekend. En daar hoort ook een stuk veiligheid en EHBO-vaardigheid bij.
Zowel op het strand, in de sneeuw als op een mooie zomerse reis naar Kroatië, er kan iets gebeuren “

~ Paul Vahl

Wat maakt een instructeur goed voorbereid?

Expert in Actie organiseert voor de instructeurs een instructeursweekend. Vaak in de thuisbasis (omgeving) Winterberg, maar ook in Oostenrijk of andere plekken waar onze gasten ontvangen worden. 

Een aantal doelstellingen op rij van zo’n weekend;

* Kennis maken met (nieuwe) instructeurs
* EHBO-cursus
* Ski- en/of snowboardlessen
* Omgevingsverkenning
* Materialen check (denk aan Fakkeltocht en een sneeuw 6-kamp)
* Algemene voorbereidingen en afspraken op het winterseizoen

 

 

De EHBO-cursus

Omdat we tijdens de activiteit vaak actief zijn kan er een ongelukje gebeuren.   

De instructeurs volgen een volledige EHBO-cursus door een erkende EHBO-docent. Met een stukje theorie, maar vooral specifieke EHBO-oefeningen en opdrachten op en om de piste werken de instructeurs aan hun EHBO bekwaamheid. Na afloop en natuurlijk na goed gevolg ontvangen de instructeurs een officieel EHBO diploma. Reanimatie en het gebruik van het AED-apparaat komt hierbij ook aan de orde.   

De instructeurs zorgen voor een compleet verzorgde activiteit en/of weekend.

Van A tot en met Z zullen ze jullie ontzorgen, dit doen ze met veel plezier en passie vanuit een veelzijdig en opgeleid instructeurs team. 
Expert in Actie zorgt er voor dat elke instructeur goed voorbereid met jullie mee gaat om (bijna) alle activiteiten te begeleiden.   

Dit was het programma:

EHBO

 • Reanimatie en AED gebruik
 • Stukje theorie 
 • Veel voorkomende (ski)ongelukken
 • Onverwachte situaties
 • EHBO-diploma

Instructeursweekend

 • Voorbereiding op een nieuw seizoen
 • Kennismaking
 • Ski-/snowboardlessen
 • EHBO
 • Omgevingsverkenning
 • Algemene afspraken en voorbereiding
 • Gezelligheid, hapje en een drankje

Instructeurs zijn

 • Enthousiast
 • Energiek
 • Veelzijdig
 • Gediplomeerd
 • Voorbereid

Wil jij ook instructeur worden bij Expert in Actie?

Klik dan op de link naar de pagina over ?.

Eerste Hulp trainingen voor Expert in Actie

Sinds 2008 organiseert Christo Motz met succes trainingen eerste hulp voor de buitensport- instructeurs van Expert in Actie, zowel in Nederland, aan het water, op het strand en in de duinen als in de omgeving van Winterberg (Duitsland), waar zij hun vaste uitvalsbasis hebben.

Paul en Brenda Vahl van Expert in Actie hebben veiligheid hoog in het vaandel staan en investeren veel tijd en energie in hun team van toegewijde instructeurs.
In goed overleg wordt jaarlijks een programma samengesteld.

Het uitgangspunt is om zo realistisch mogelijk te trainen en de instructeurs regelmatig bij te scholen in de protocollaire benadering, de meest elementaire eerste hulpvaardigheden, waarbij veel aandacht uitgaat naar het waarborgen van de eigen veiligheid, dat van de collega’s en natuurlijk de klanten, die van een onbezorgde vakantie willen genieten.

Omgevingsbewustzijn, (nood-) communicatie, transporttechnieken, het stoppen van een (ernstige) bloeding, Basic Life Support (kinder-) reanimatie, het gebruik van de AED, overige eerste hulpvaardigheden worden altijd in buitenomstandigheden getraind.

De juiste eerste hulpmaterialen worden ter beschikking gesteld, het overleg met professionele hulpdiensten op locatie wordt regelmatig aangehaald om te zien of de procedures nog up-to-date zijn.

Samen met de Berg Wacht van Winterberg worden op de pistes rond Winterberg scenario’s geoefend, die de instructeurs van Expert in Actie in staat stellen professioneel en effectief hulp te verlenen bij ski-ongevallen, acute onwelwordingen en hun hulpverlening af te stemmen met de werkwijze van de hulpdiensten.

Als opgeleid kaderinstructeur EHBO (Oranje Kruis), BLS/PBLS/AED Instructeur (Nederlandse Reanimatie Raad) en BHV-instructeur NIBHV (Nederlands Instituut Bedrijfs Hulpverlening) certificeert Christo Motz deze trainingen vanuit het NIBHV.

Onderdeel van deze trainingen is het gebruik van het boek Elementary Survival Medicine (Christo Motz, tweede editie juni 2022) en noodkaart.

Christo Motz

Eigenaar en trainer, Fylgjur

Fotogalerij