Kerst weekend Winterberg

Jubileumreis wintersport Zweden
van Expert in Actie

• Wanneer: 21 – 25  maart

• Aantal: 17 personen

• Bedrijf: Team Expert in Actie 

In 2024 bestaat Expert in Actie 25 jaar! Om dit prachtige jubileum te vieren reizen we aan het einde van het wintersportseizoen met 17 instructeurs voor een wintersportreis naar Zweden. Het wordt een droomreis, zelfs voor onze instructeurs die toch wel wat gewend zijn.

We vliegen van Schiphol naar Oslo, rijden een prachtige rit door een stukje Noorwegen – alleen maar sneeuw, sneeuw, sneeuw – naar skigebied Sälen in Zweden. Alwaar we heerlijk skiën en snowboarden, BBQ-en aan de piste, gezellig dansen bij de Zweedse ‘After-ski’, op sneeuwscooters naar een afgelegen hut rijden, dineren bij kaarslicht, sneeuwschoenwandelen door écht diepe sneeuw, langlaufen tot in de late uurtjes, en een waanzinnige tocht maken met een slee getrokken door sledehonden (husky’s).

Het werd een reis om nooit te vergeten én zeker om te herhalen! Mét onze groepen natuurlijk. Expert in Actie heeft er weer een prachtige bedrijfsincentive bij! Leest u mee?

Zweden is een perfect land voor een Wintersport PLUS programma: skiën, sneeuwscooter-safari en een tocht met sledehonden. Zo prachtig mooi en overal waar je kijkt: sneeuw!

 

 

Skiën, snowboarden, langlaufen

De eerste dagen van ons verblijf hebben we op ski en snowboard de Zweedse SkiStar wintersportgebieden van Sälen en Stöten verkend. Het gebied heeft afwisselende pistes van groen tot zwart met lange afdalingen. De pistes zijn breed en ruim wat fijn is voor beginners. Door dikke pakken sneeuw is er ook mooie off-piste gelegenheid. En we hebben ons goed vermaakt in de vele funparken. Sälen heeft ook een uitgebreid langlauf netwerk en zelfs een langlaufpark dat ’s avonds verlicht is.

BBQ aan de piste

Het leuke in Zweden is dat ze overal langs de pistes kleine houten hutjes hebben staan met een openbare grill. Het hout is al aanwezig, je hoeft het alleen nog even zelf aan te steken. Daar hebben we dus lekker geluncht met onze eigen (vega) hamburgers en worstjes. Yummi!

Een bedrijfsuitje naar Zweden boek je niet om alleen te gaan skiën. De jubileumreis naar Zweden zoals wij hebben gemaakt met ons team, boek je omdat je jouw medewerkers iets bijzonders wilt laten beleven. Eindeloos sneeuw en ijs, bijzondere activiteiten zoals de sledehondentocht, een berghut voor het diner met alleen een houtkachel, kaarslicht en heerlijk eten. Zweden maakt een diepe indruk op alle deelnemers en zorgt voor onvergetelijke herinneringen.

Paul Vahl

Oprichter Expert in Actie

After ski party

De après-ski heet in Zweden After ski! De Zweden kunnen flink feesten, vaak zelfs met live muziek. Je moet alleen wel vroeg beginnen want ze houden er op tijd mee op. Dan gaat iedereen aan het diner.

After ski party

After ski party

Sneeuwschoenwandelen en teambuilding

Na al dat skiën en boarden was het tijd om wat meer van de omgeving te verkennen. We bonden de sneeuwschoenen onder voor een prachtige wandeling door de bossen over eindeloze diepe sneeuw, super leuk om door de bossen te wandelen op de sneeuwschoenen.

Onderweg werden we uitgedaagd op leuke teambuildingsactiviteiten. Het was gezellig en hilarisch om nu eens niet de activiteiten te begeleiden, maar zelf weer eens te spelen. Allemaal reuze fanatiek natuurlijk. Het leukste onderdeel was een slee bouwen en daarna een slee-race. En wie wint er….? Altijd het team met de ‘baas’ natuurlijk.

Op sneeuwscooter-safari naar bergrestaurant op de top

Daarna was het tijd voor een tocht op sneeuwscooters. En dat ging lekker hard. Het was een prachtige rit de bewoonde wereld uit, tussen de bomen door, tot we ook die gedag zeiden en we op een hoogvlakte reden met enkel nog sneeuw, sneeuw en ….sneeuw.
Na ongeveer 1,5 uur kwamen we aan bij een afgelegen berghut-restaurant waar we met warme chocolademelk welkom werden geheten bij het kampvuur. In de berghut is geen elektriciteit, maar de tafel stond vol met kaarsen en we konden lekker opwarmen bij het haardvuur. We kregen een heerlijk drie-gangen diner voorgeschoteld met onder andere een stukje rendiervlees en veel vis. Er waren ook goede vegetarische opties.

Het werd een intieme en gezellige avond daar boven op die berg, waar we herinneringen aan 25 jaar Expert in Actie ophaalden en (oprichter) Paul door alle instructeurs werd toegezongen met een jubileumlied. Daarna met de sneeuwscooters weer naar beneden en moe maar voldaan ons bedje in.

Tijdens een bedrijfsuitje naar Zweden hoort het sneeuwscooter rijden er echt bij.

Hondensledetocht tijdens uw bedrijfsuitje in Zweden

Een van de andere hoogtepunten van onze reis was een tocht op een slee getrokken door husky’s, poolhonden. We werden welkom geheten door Ludwig en zijn team en het geblaf van een hele roedel enthousiaste honden. Een deel van hen was al aangelijnd voor de rit en wij mochten helpen met de rest. Ludwig vertelde dat het aaien van een hond voor zowel hond en mens ‘helend’ is, dus dat mochten we vooral veel doen. Hij vertelde over de achtergrond van het duizende jaren oude ‘dog-sledding’ in Scandinavië, dat de honden dit heel graag doen, en hoe ze de dieren verzorgen en opleiden. Het was te merken dat het team van Ludwig dat met veel liefde en passie doet.

Op pad met de honden door oneindig sneeuwlandschap

Na de duidelijke instructie konden we onder begeleiding van het team met 2 of 3 personen in de slee zelfstandig met de honden op pad. Zodra de honden begonnen met lopen stopten ze met blaffen en konden we genieten van een prachtige tocht door de verlaten hooglanden van Sälen. Een adembenemend winterlandschap.

Na ongeveer een uur kwamen we aan bij een berghut voor een korte stop zodat de honden wat konden eten en drinken, en wij ook. Daarna keerden we met de honden weer terug. Sommigen van ons zijn nog meegegaan voor een rondleiding bij het hondenverblijf en we wilden er allemaal wel eentje mee naar huis nemen. 🙂

Dit is het programma wat het Expert in Actie team voor u getest heeft

 Dag 1

 • Vroege vlucht Amsterdam – Oslo
 • Transfer naar het wintergebied in Zweden
 • Aankomst met lunch
 • Sneeuwschoenwandeling en winterspelen
 • Sneeuwscooter safari naar berghut
 • Diner boven op de berg
 • Met sneeuwscooter terug naar hotel

Dag 2

 • Ontbijt in hotel
 • De piste op voor een dag skiën en snowboarden
 • Ski- en snowboardles voor beginners
 • Alternatief langlaufen
 • Lunch bij de piste
 • Einde middag: ‘After ski’ party
 • Diner

Dag 3 

 • Ontbijt in hotel
 • Ochtend: Sledehondentocht
 • Winter BBQ lunch
 • Vertrek naar vliegveld
 • Vlucht Oslo-Amsterdam

 

Ook een weekend op Winter Expeditie naar Zweden

Dat kunnen we voor u verzorgen, kijk hier voor meer informatie en vraag een offerte aan voor jouw groep.

“Een trip vol met ‘eerste keren’ om nooit te vergeten!
Met je eigen sneeuwscooter een berg trotseren, omringd door niks anders dan wit (en je collega’s 😉), het geblaf van de bijna 80 honden die niet kunnen wachten om d’r vandoor te mogen sjeesen met jou achterop de slee en natuurlijk de onvoorwaardelijke vriendelijkheid en gastvrijheid van de Scandinaviërs.

Als het aan mij had gelegen zat ik nog steeds in de sneeuw met de hondjes te knuffelen! Een echte aanrader.”

~ Anouk, instructeur alternatief programma

Een betoverende wereld, extreem vriendelijke mensen (bordjes met hartjes en de namen van de liftbedienden van die lift op die dag) Hoe warm kan je onthaal zijn?

Een droom die uitkomt om met sledehonden door de ongerepte natuur te gaan, met naast de geluiden van de slee en de honden: het geluid van (innerlijke) stilte.”

~ Jeanine, ski-instructeur (midden)

” Zweden in de winter is niet te vergelijken met wintersport in de Alpen. In Zweden wordt je overweldigd door de besneeuwde omgeving, het is echt een winterwonderland.
En dat je er kunt rijden op de sneeuwscooters en met de sledehonden maakt het extra bijzonder.”

~ Edwin, langlauf-instructeur

“Sälen is een fijn skigebied met brede pistes en je hoeft nergens te wachten. De vriendelijkheid van de mensen is opvallend, dat doet meteen iets met je. De teamactiviteiten tijdens de sneeuwschoenwandeling waren ook hilarisch. Een slee-race op onze zelf gebouwde slee, ik had buikpijn van het lachen.

En het rijden met de slee getrokken door honden heeft zo’n indruk op me gemaakt. Het is een pure ervaring met alle elementen van de natuur. Om dit samen met collega’s te doen was heel bijzonder, het heeft ons team nog dichter bij elkaar gebracht.”

~ Judith, ski-instructeur en wandelgids

“Ik had niet verwacht dat ik nog een weekend zou kunnen beleven, met zoveel dingen die ik nog nooit gedaan heb. Maar naast het sneeuwscooter rijden en hondensleeën was het snowboarden ook onwijs gaaf.
Op de pistes heb ik mij geweldig kunnen vermaken met gemiddeld steile pistes (om lekker hard te gaan) en af en toe een hele steile afdaling om mooi technisch naar beneden te boarden. Naast de pistes zijn de funparken ook gaaf, van kleine sprongetjes om in te komen tot serieuze kickers.”

~ Michiel, ski- en snowboard instructeur