Kerst weekend Winterberg

Kerst weekend Winterberg

• Wanneer: 15 tot 17 december 2023

• Aantal personen: 30 personen

• Bedrijf: Altios Cloud Experts

Het is bijna kerst als het team van Altios Cloud Experts komt genieten van de kerstsfeer in Winterberg. Expert in Actie heeft in overleg met Gerard van Altios een passend programma gemaakt voor deze groep met hoofzakelijke jonge mensen. Met als klapper een gave verrassing op de feestavond.

Na aankomst start de groep het weekend met een fakkelwandeling. De volgende dag wordt er geskied en gesnowboard en barste het feest los bij de après-ski in de Brabander.

’s Avonds komen de kersttruien tevoorschijn en gaat de groep naar skihut Nordhang Jause. Hier geniet de groep van een heerlijke avondmaaltijd in kerstsfeer.

Tijd voor het kerstfeest, met als verassing…. THOMAS BERGE!

Op de laatste dag worden er nog twee gave activiteiten gedaan. Het is prachtig weer en de groep gaat e-steppen en van de megazipline.

Dit was een weekend om nooit meer te vergeten!

 

 

Impressie van het weekend gemaakt door Altios:

Fakkeltocht, skiën en snowboarden

Op vrijdagavond komen de medewerkers van Altios aan in Hotel Hessenhof. Een heerlijk hotel, midden in het centrum van Winterberg op loopafstand van de pistes.

Na een heerlijk avondbuffet staat er gelijk een activiteit op het programma, de fakkeltocht! De fakkels worden aangestoken en de groep maakt een frisse avondwandeling door Winterberg. Halverwege de wandeling kunnen de gasten genieten van een warm drankje bij het kampvuur, daarna wordt er veel lol gemaakt op de slee. Na de wandeling is het borreltijd in de gezellige bar van het hotel!

De volgende dag gaat Altios skiën en snowboarden in Winterberg. Het is prachtig weer en de pistes liggen er mooi bij ondanks dat het niet vriest. Dit is mogelijk omdat Winterberg beschikt over de modernste sneeuw machines die zelfs bij temperaturen boven nul sneeuw kunnen produceren.
Een deel van de groep krijgt les van onze ervaren Expert in Actie instructeurs en de andere gaan vrij skiën of snowboarden. Iedereen was erg gedreven en fanatiek, het plezier spatte er vanaf.

Na een voldane dag skiën en snowboarden is het tijd voor après-ski! Onze instructeurs nemen de groep mee naar de grootste en beroemste après-skihut van Winterberg, De Brabander, voor een goed feestje!

Kerst feestavond!

Op zaterdagavond gaat het team Altios naar de gezellige skihut Nordhang jause  om te genieten van een feestelijke avond. De kersttruien zijn aangetrokken, want het thema is…hoe kan het ook anders… KERST.

We ontvangen de groep met glühwein bij een kampvuur. Lekker warm binnen kan iedereen genieten van een 3-gangenmenu. Startend met een borrelplank, een lopen buffet als hoofdmenu en een heerlijk toetje als afsluiting. Tussen elke ronde werd er al een klein beetje gefeest en het wintersportspel ‘nagelen’ gespeeld.

Als iedereen is uitgegeten kan het feest echt beginnen met DJ Walter! Als niemand het verwacht verschijnt opeens de verrassing van de avond ten tonele: Een optreden van niemand minder dan Thomas Berge! Het dak ging er vanaf en de club van Altios weet er een goed feest van te maken. Een erg gezellige avond in kerstsfeer om nooit meer te vergeten.

Megazipline en E-steppen

Na het spetterende kerstfeest staat er de volgende dag weer gave activiteiten op het programma: de Astenkick Megazipline en een mooie route met de Fat Max e-steps.

Afdalen langs de 1.000 meter lange zipline geeft geheid een adrenaline kick. Je kan er voor kiezen om zitten of liggend af te dalen. Als je liggend gaat, ga je harder en voelt het net alsof je vliegt. Uniek is de duo-zipline waardoor je tegelijk met iemand anders naast elkaar naar beneden suist. Een supergave ervaring om dit als groep gezamenlijk te doen.

Voor degene die hun voeten liever op de grond houden, hadden we ook een leuk programma: Een mooie route op de Fax Max E-steps door Winterberg en omgeving. Het was prachtig weer en tijdens het e-steppen geniet iedereen van het mooie uitzicht en de prachtige natuur van het Sauerland.

Winterberger winterdorf

Hotel Hessenhof, waar de groep van Altios verbleef, ligt midden in het centrum van Winterberg aan het Marktplein. Rondom Kerst wordt dit plein omgetoverd tot ‘Winterdorf’. Op deze Winterbergse Kerstmarkt voel je de kerstsfeer en kan je genieten van een hapje en een winters drankje.

Het ‘Winterdorp’ is ingericht met houten hutjes en kraampjes waar je diverse kerst- en winterspullen kan kopen. De grote kerstboom is niet te missen en alles is met verlichting en kerstdecoratie versierd.  Winterberger Winterdorf is van jaarlijks vanaf half december tot en met 8 januari te bezoeken.

Verblijvend naast het Winterdorp kon de groep van Altios tussen de activiteiten door gemakkelijk de kerstmarkt bezoeken en genieten van de kerstsfeer.

Dit was het programma van Altios:

 Dag 1

 • Vertrek vanaf kantoor met de bus
 • Buffet in hotel Hessenhof
 • Fakkeltocht door Winterberg en bilsleeën
 • Borreltijd in het hotel

Dag 2 Op naar de piste

 • Skiën en snowboarden
 • Lunch in de skihut
 • Skiën en snowboarden
 • Après-ski in de Brabander
 • Buffet en kerstfeest in skihut Nordhang Jause
 • Thomas Berge!

Dag 3

 • E-step en Megazipline
 • Lunch in het hotel
 • Met de bus terug naar Nederland

Ook een Kerst weekend naar Winterberg?

Dat kunnen we voor u verzorgen, vraag hier onder een offerte aan voor jouw groep.

Herinneringen

Sfeer, muziek en herinneringen die worden gemaakt: Ruitenwisser, dat was hét nummer van Altios en kwam dan ook meerdere keren voorbij. Je denkt automatisch terug aan het mooie weekend als je dit nummer hoort.

Zo laat elke groep een herinnering achter en die is elke keer weer anders!

Eline in actie

” Wat een gezelligheid en energie heeft deze groep, het dak ging er af!
Ik heb genoten als instructeur van dit spetterende weekend met Altios! “

~ Eline

Amber van Altios

” Wij hebben het weekend als erg positief ervaren. Alles was goed geregeld!
Ook fijn dat alles uit handen is genomen waardoor je niet te veel na hoeft te denken over wat er geregeld moet worden.
De collega’s waren ook erg enthousiast en hebben een supergezellig weekend gehad.”

~ Amber Lagerweij