Voorbereiding EHBO-winterseizoen

Voorbereiding EHBO-winterseizoen

• Wanneer: 24 tot 26 november 2023

• Wie: Instructeurs van Expert in Actie

• Aanleiding: Voorbereiding is het halve werk

• Aantal instructeurs: 10

 

De voorbereiding voor het winterseizoen is in volle gang. Tijdens het instructeursweekend bezoeken we verschillende locaties, trainen we de instructeurs en bereiden we ze voor op eventuele kleine ongemakken. De instructeurs van Expert in Actie doen tijdens het instructeursweekend o.a. een EHBO-cursus. Deze cursus vindt plaats gedurende het hele weekend en er wordt veel aandacht aan besteed.

Naaste de gevarieerde EHBO-cursus hebben de instructeurs ook een rondleiding door Winterberg gehad. De besneeuwde omgeving is te voet en met de elektrische step verkend.
Na een leerzame dag worden we ’s avonds ontvangen met glühwein bij Nordhang Jause en genieten we van een meergangendiner, gevolgd door een gezellig feest.

Expert in Actie zorgt ervoor dat zijn/haar instructeurs blijven leren door o.a. een Instructeursweekend te organiseren!

Instructeur Eline

“EHBO-training is erg belangrijk, vooral het jaarlijks blijven herhalen. Deze EHBO-training met Expert in actie is erg gevarieerd en je bent er een heel weekend mee bezig.

Ik heb super veel geleerd, met name het oefenen van ongevallen in de sneeuw. Het voelt fijn om alles weer herhaald te hebben.”

~ Eline Kerklingh

Eigenaar Paul Vahl

“Ik vind het heel belangrijk dat mijn instructeurs het beste van het evenement maken. Zij verzorgen voor de gasten een onvergetelijke dag of weekend. En daar hoort ook een stuk veiligheid en EHBO-vaardigheid bij.
Zowel op het strand, in de sneeuw als op een mooie zomerse reis naar Kroatië, er kan iets gebeuren “

~ Paul Vahl

Instructeursweekend

Expert in actie organiseert voor de instructeurs regelmatig een instructeursweekend. Dit laatste weekend vond plaats in Winterberg en tijdens dit weekend worden de instructeurs goed voorbereid op het winterseizoen.

Aan de volgende dingen is uitgebreid aandacht besteed:

* Kennis maken met (nieuwe) instructeurs
* Meerdaagse EHBO-cursus
* Omgevingsverkenning met onder andere de elektrische step
* Rondleiding Winterberg
* Activiteiten besproken en doorgenomen
* Algemene voorbereidingen en afspraken op het winterseizoen

 

 

De EHBO-cursus

Een ongelukje op de piste kan helaas gebeuren en daar willen de instructeurs van Expert in Actie goed op voorbereid zijn.

De instructeurs volgen een volledige EHBO-cursus door een erkende EHBO-docent. Ter voorbereiding op het weekend moesten de instructeurs eerst de online theorie doornemen en een toets afleggen. De theorie werd tijdens het weekend gelijk toegepast en geoefend.

De theorie wordt in praktijk gebracht met specifieke EHBO-oefeningen en opdrachten op en om de piste. Door de ongevallen simulaties op de piste werkte de instructeurs aan hun EHBO bekwaamheid.

Na afloop en natuurlijk na goed gevolg ontvingen de instructeurs een officieel EHBO-diploma.

Nordhang Jause

Zaterdag avond zijn de instructeurs van Expert in Actie met elkaar naar de gezellige skihut Nordhang Jause in Winterberg gegaan. Ze werden ontvangen met glühwein bij het kampvuur en werden daarna verwend met een 6 gangendiner. Van eind november tot aan de kerst verzorgd Nordhang Jause elk weekend een 6 gangendiner en is de hut helemaal in de kerstsfeer.

De gezelligheid zit er goed in en na het eten kan het feest in Nordhang Jause beginnen met de DJ!
Daarnaast is er ook de gelegenheid om te nagelen, een erg leuk spel om tijdens de wintersport te spelen, het doel is dat je zo snel mogelijk jouw spijker in een blok hout hebt geslagen.

Enthousiast geworden van deze locatie? Beleef Nordhang Jause met jouw bedrijf en maak er een onvergetelijke avond van.

“Wij kunnen deze hut exclusief reserveren voor u van 30 tot 100 personen.”

Dit was het programma:

EHBO

 • Theorie
 • Gebruik van verschillend verband en hulpmiddelen
 • Reanimatie en AED gebruik
 • Hulpverlening oefenen op de piste
 • Onverwachte situaties
 • EHBO-diploma

Instructeursweekend

 • Voorbereiding op een nieuw seizoen
 • Kennismaking
 • EHBO
 • Omgevingsverkenning
 • Algemene afspraken en voorbereiding
 • Gezelligheid, hapje en een drankje

Instructeurs zijn

 • Enthousiast
 • Energiek
 • Veelzijdig
 • Gediplomeerd
 • Voorbereid

Wil jij ook instructeur worden bij Expert in Actie?

Klik dan op de link

Eerste Hulp trainingen voor Expert in Actie

Sinds 2008 organiseert Christo Motz met succes trainingen eerste hulp voor de buitensport- instructeurs van Expert in Actie, zowel in Nederland, aan het water, op het strand en in de duinen als in de omgeving van Winterberg (Duitsland), waar zij hun vaste uitvalsbasis hebben.

Paul Vahl van Expert in Actie heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en investeert veel tijd en energie in het team van toegewijde instructeurs.
In goed overleg wordt er jaarlijks een programma samengesteld.

Het uitgangspunt is om zo realistisch mogelijk te trainen en de instructeurs regelmatig bij te scholen in de protocollaire benadering, de meest elementaire eerste hulpvaardigheden, waarbij veel aandacht uitgaat naar het waarborgen van de eigen veiligheid, dat van de collega’s en natuurlijk de klanten, die van een onbezorgde vakantie willen genieten.

Omgevingsbewustzijn, (nood-) communicatie, transporttechnieken, het stoppen van een (ernstige) bloeding, Basic Life Support (kinder-) reanimatie, het gebruik van de AED, overige eerste hulpvaardigheden worden altijd in buitenomstandigheden getraind.

De juiste eerste hulpmaterialen worden ter beschikking gesteld, het overleg met professionele hulpdiensten op locatie wordt regelmatig aangehaald om te zien of de procedures nog up-to-date zijn.

Samen met de Berg Wacht van Winterberg worden op de pistes rond Winterberg scenario’s geoefend, die de instructeurs van Expert in Actie in staat stellen professioneel en effectief hulp te verlenen bij ski-ongevallen, acute onwelwordingen en hun hulpverlening af te stemmen met de werkwijze van de hulpdiensten.

Als opgeleid kaderinstructeur EHBO (Oranje Kruis), BLS/PBLS/AED Instructeur (Nederlandse Reanimatie Raad) en BHV-instructeur NIBHV (Nederlands Instituut Bedrijfs Hulpverlening) certificeert Christo Motz deze trainingen vanuit het NIBHV.

Onderdeel van deze trainingen is het gebruik van het boek Elementary Survival Medicine (Christo Motz, tweede editie juni 2022) en noodkaart.

Christo Motz

Eigenaar en trainer, Fylgjur